Home
Nieuws
Team
Route
Sponsoring
Club van 50
Kontakt
 
Team 100 Cols
TSWV De Meet









Dag 26: Woensdag 18 juni
(door Wilco)

Vandaag is de grote dag: Mathijs is jarig, we denken dat hij 12 wordt, zelf houdt hij het op 23. Mathijs, van harte gefeliciteerd.

Gisteravond hebben we nog even naar de route gekeken: Groveland – Modesto – San Francisco in 160 mijl. Is te doen in 1 dag, maar wijselijk besluiten we dit te spreiden over 2 dagen. In eerste instantie tot Modesto (achteraf grote stad met veel pauperbuurten), maar de afstand is slechts 65 mijl, eigenlijk iets te kort, ook omdat we verwachten in San Francisco veel tijd te “verliezen”. We willen 16 mile doorrijden naar Vernalis of 5 miles verder en in de buurt van de interstates een motel te zoeken. Beide opties blijken achteraf niet beschikbaar.

De etappe start om 7.00uur met een klein klimmetje. De temperatuur is aangenaam en wind is nog niet aanwezig. Na 5 mile volgt een grandioze afdaling met mooi asfalt & mooi lopende bochten, m’n fietscomputer registreert een topsnelheid van 84 km/u. Na 15 mile zijn we op een hoogte (of laagte) van 200ft. Het afdalen is definitief over (denken we). Een licht glooiend, maar drukke weg richting SF volgt. Alle mannen doen hun werk. Modesto komt snel nader bij, en wij vervolgen onze weg naar Vernalis. In Vernalis en bij de interstate 580 zijn geen motels. Overleg volgt. Tracy kan en is maar 8 mile fietsen. Of via Tracy naar Livermore, zo’n 28 mile fietsen. Scheelt morgen weer 28 mile, maar het betekent dat de vooraf gedachte etappe toch nog 200km wordt. Toch geen rustige dag. De 28 mile naar Livermore is een etappe op zich. De weergoden willen ons terugblazen naar Washington, ongeveer windkracht 7 maakt ons niet blij, zeker niet als er een onverwacht, maar serieus klimmetje van 4 mile (met wind tegen) op ons wacht. In de afdaling kom ik niet boven de 30km/u!

Livermore is slechts een klein stipje op de kaart. In Nevada betekent dit dat er 20 mensen wonen, in Calafornia betekent dit 65.000 mensen met grote Ford dealers, Malls, BurgerKingen en WalMarts. De Walmart doet goede zaken (sporttas Wilco, de tas heeft de heenvlucht net overleeft en een digitale fotocamera voor Jan). Laptops en digitale videocamera’s zijn hier niet aanwezig. De Best Buy in Dublin, 6 mile verderop hebben deze wel.

Mathijs mag vandaag het eten bepalen, hoewel wij al weten wat het wordt: de Burger King, Kingsize Double Wopper, please! Na dit feestmaal gaan Mathijs, Mark en Rob naar de Starbucks, afkoffieen. De rest gaat naar de Best Buy. Sandor koopt z’n laptop, Ard heeft een optie genomen, welke morgen zeer waarschijnlijk gelicht wordt. De digitale video camera’s zijn er alleen NCTS compatible, in Europa gebruiken we het PAL systeem. De video camera wordt niet gekocht.

Nu gaan we nog ffff naar Livermore DownTown om een biertje te drinken op Mathijs’ verjaardag. En op de 60 mile, de laatste naar SF!

Dag 26 - 18 juni 2003
198,5 km in 7:06:23uur – 28,04 gemiddeld.

Terug naar dagverslagen >>

Sponsors:



Suppliers: