Home
Nieuws
Team
Route
Sponsoring
Club van 50
Kontakt
 
Team 100 Cols
TSWV De Meet









Dag 19: Woensdag 11 juni
(door Jan)

Etappe 18 Scofield-Delta 184,5 km , 6.48 uur 27,12 gem.
Vanmorgen om 0700 uur gewekt door Mark, die samen met Sandor de nacht heeft doorgebracht in het washok. Ard en ik hebben samen in de Dodge geslapen, terwijl Mathijs eenzaam en alleen in een tentje lag te slapen en Rob samen met Wilco het andere tentje deelde. Na een uitgebreid ontbijt in de open lucht en de camping te hebben ontruimd vertrekken we om 0830 uit Scofield. Tot nu toe is dit het laatste tijdstip, waarop we vertrokken zijn. Na een paar km begint de weg alweer aardig omhoog te lopen. Gelukkig brengen Sandor en Rob mij naar boven, waar het TEAM ons staat aan te moedigen en te filmen. Mathijs heeft vandaag geen goede dag en komt iets later boven. De afdaling loopt uitstekend en met een top van 78,2 km/u (Sandor) dalen we zonder onze remblokjes te slijten
richting Fairview. Ik heb vandaag slechte, nee heel slechte benen en ben Rob en Sandor dankbaar dat ze mij over de eerste obstakels hebben geholpen. Het eerste uur hebben we 18,3 km afgelegd. Dit is om te illustreren hoe moeilijk we vandaag uit de startblokken zijn gekomen.Na Fairview rijden we via Mount Pleasant, Moroni en Fountain Green naar Nephi. Het landschap is nog steeds ruig, dor, uitgestrekt en heuvelachtig. Ook de wind is weer tegen ons gaan waaien en we hebben voor het eerst deze tocht de eerste 100 km pas na 12.00 uur bereikt. In Nephi wil Mathijs stoppen en hoewel ik ook zelf ook goed verr…. zit , fiets ik liever door. Ook Sandor en Wilco willen verder. Na wat druk op Mathijs uitgeoefend te hebben stemt ook hij toe. Tenslotte is het naar onze volgende etappeplaats nog slechts 80 km en mijn ervaring zegt dat ikzelf, maar ook Mathijs alleen nog maar kunnen verbeteren. Bovendien heb ik uitgerekend dat als Rob en Sandor ieder 35 km kop doen, Wilco, Mathijs en ikzelf die overige 10 km voor onze rekening nemen. De heuvels zijn zo goed als voorbij en we kunnen weer een redelijk tempo draaien. In Leamington (300 inwoners) is zowaar een benzinestation annex winkeltje waar het water op is, maar er nog wel frisdranken en chocoladerepen te koop zijn. Volgens Rob aso-duur, maar als je dorst hebt maakt dat niets uit.
Ik bemerk dat Mathijs duidelijk aan het herstellen is evenals ik zelf. Via Lynndyl (5 inwoners) bereiken we, nadat Rob de laatste 10 mijl weer voor zijn rekening heeft genomen en hij het tempo behoorlijk heeft opgevoerd, om 15.57 uur Delta. Het is goed dat Rob er alweer een aantal dagen bij is. Hij ontlast Sandor van het kopwerk en het is goed voor ons moraal. Het TEAM (Mark en Ard dus) heeft voor een goed, ruim motel gezorgd. Evenals Mathijs ben ik blij dat we verder zijn gefietst naar Delta. Het heeft ons beiden zeker geen kwaad gedaan. Na een lekker biertje en een warme douche eten we bietjes met aardappelen en worst, waarvoor ons TEAM heeft gezorgd. Hollandser is bijna niet mogelijk of het zou de hutspot van vorige week moeten zijn geweest. Na de afwas gaan we bowlen in de plaatselijke bowling.

Dag 19 - 11 juni 2003
Etappe 18 Scofield-Delta 184,5 km , 6.48 uur 27,12 gem.

Terug naar dagverslagen >>

Sponsors:



Suppliers: