Home
Nieuws
Team
Route
Sponsoring
Club van 50
Kontakt
 
Team 100 Cols
TSWV De Meet









Dag 12: Woensdag 4 juni
(door Sandor)

Na een briljant diner in de plaatselijke fastfoodoutlet (van binnen groter dan van buiten, het Engels van de eigenaar 2 niveaus lager dan dat van Rob) en een prachtige avond (Miss Universe 2003) werden we vanochtend niet extreem uitgerust wakker voor etappe 11. Mooi, zo snel als grenzen verlegd kunnen worden. We hoeven “maar” 126 mile (of 202km) volgens het roadbook vandaag. Eitje na de etappes van de voorgaande dagen.
Eindelijk ook weer eens contact met het thuisfront gehad (Tim heeft vier (!) nieuwe tanden), dus het moet goed lopen vandaag. Helaas blijkt het spelen in de laatste 20km van gisteren toch wat sporen te hebben achtergelaten in de rechterpees in mijn rechterknieholte. Gelukkig verdwijnt de pijn na een km of 50.
Zoals de afgelopen dagen is het ook nu weer dreigend bewolkt. Op een paar druppels na blijft het wel droog. Verder is het weer nagenoeg perfect. Wind weer redelijk in de rug en een graadje of 15. Prima. De eerste 30km gaan dan ook veel te hard. Na wat gas terugnemen, hebben we nog een gemiddelde van tegen de 31 na 100km in Philipsburg. Daar worden we trouwens ook aangesproken door een vrouw die sinds 1960 in Texas woont, maar in Eindhoven is geboren. Nu zijn ze ‘retired’ en cruisen ze met een trailer door de Steeds. Fantastisch.
De wegen worden meer zoals we van Kansas verwacht hadden. Nog wel lichtjes glooiend, maar verder strak rechtdoor.
Goed ook om te zien dat Wilco en Mathijs definitief over hun dip heen lijken te zijn. Na een goede dag gisteren, wordt ook vandaag het werk netjes met vieren afgewerkt.
Na nog een stop voorbij Norton, rijden we de laatste 50km richting Oberlin. Natuurlijk wordt de laatste 20km toch nog even gespeeld en loopt het gemiddelde uiteindelijk toch weer op tot rond de 31. Het hotel vandaag is Frontier Inn. Fantastische kamer met een koelkast waar de poolcirkel jaloers op is.
Oberlin (2400 inwoners) is verder zowiezo briljant met een courthouse dat niet zou misstaan in Tilburg en een bioscoop die binnenkort weer opengaat. Het hele centrum (net als in de meeste plaatsen in Kansas) is beklinkerd.
Morgen verlaten we Route 36 en Kansas om via Nebraska Colorado binnen te rijden (twee staatsgrenzen, dus twee zware sprints). Op naar de Rockies.

Door Mark
Wij, wielrenners maar ook het driveteam, rijden nu al 3 dagen lang op dezelfde weg (nummer 36). De weg is recht, heel recht, en ook nog eens lang, heel lang. Maar het beroerdste is dat daarbij het landschap saai is. De wielrenners beginnen zich te vervelen, en er wordt zelfs af en toe verlangd naar de Rocky Mountains… De verveling begint dan ook zo langzamerhand zichtbare uitwerkingen te vertonen. Gisteren, 3 juni, hebben we gegeten in een legendarisch wegrestaurant(je), waar tijdens het wachten op het eten Rob vermeldde dat hij een eekhoorn had gezien. Hierop kwam Ard met de, in eerste instantie onschuldige grap: “Hoe heet een eekhoorn die in de beek zwemt?” “…..Beekhoorn!” Na hartelijk te hebben gelachen kwam echter de competitiedrang van de Meetleden naar boven; en de rest van de dag werd er gebroed op de velerlei varianten. Een compilatie:
“Hoe heet een eekhoorn die…..”

- 7 dagen leeft? --> Weekhoorn
- niets weet? --> Leekhoorn
- prikt? --> Steekhoorn
- lekker is op de BBQ? --> Steakhoorn
- alles kapot maakt? --> Breekhoorn
- pauze heeft? --> Breakhoorn
- op de rem trapt? --> Brakehoorn
- geen kleur heeft? --> Bleekhoorn
- niet echt is? --> Fakehoorn
- de les leest? --> Preekhoorn
- vraagt om genade? --> Smeekhoorn
- uit de regio? --> Streekhoorn
- de straat oversteekt? --> Oversteekhoorn
- high is? --> Spacecakehoorn
- veel boeken leest? --> Bibliotheekhoorn
- veel films huurt?--> Videotheekhoorn
- van uitgaan houdt? --> Discotheekhoorn
- op een slang lijkt? --> Snakehoorn
- uit Frieland? --> Sneekhoorn
- uit een plaats tussen Tilburg en Reusel komt? --> Hilvarenbeekhoorn
- voelbalt? --> Michel KreekHoorn
- een eigen talkshow heeft? --> Ricky Lakehoorn
- groen is en plakt? --> Kermit-de-stikkerhoorn
- in een groep scandeert? --> Spreekkoor’n

Dag 12- 4 juni 2003
205km in 6:38; 30.85 gemiddeld en stiekem toch weer wat hoogtemeters.

Terug naar dagverslagen >>

Sponsors:



Suppliers: